skip to Main Content
Madrid Estalviaria 700 Milions D’euros Amb Un 100% D’edificis Construïts Amb L’estàndar Passivhaus

Madrid estalviaria 700 milions d’euros amb un 100% d’edificis construïts amb l’estàndar Passivhaus

La Comunitat de Madrid podria estalviar-se gairebé 700 milions d’euros si el 100% dels seus habitatges estiguessin construïts sota l’estàndar de construcció Passivhaus.  Així ho assegura la Plataforma d’Edificació Passivhaus, associació sense ànim de lucre que engloba professionals, empreses i persones amb inquietuds i coneixements en el camp de l’edificació energèticament eficient.

 

Segons les estimacions elaborades per l’equip tècnic de la Plataforma, a la Comunitat de Madrid es destina un total de 12.163.244.247 kWh/m2 any per climatitzar les nostres llars i assolir un estat de confort. Aquest nivell de consum energètic equival a una inversió total de 839.263.853€ i un total de 1.192.484,90 tones en emissions de CO2, quantitat equivalent a la que absorveixen 119.000 àrbols.

 

La Comunitat de Madrid compta amb 2.564.100 llars segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 19% del total d’Espanya. Mentre que el cotxe causa el 13% de la contaminació, els habitatges i edificis suposen el 56% de la contaminació a les nostres ciutats. A més, és important destacar que un vehicle té una vida útil d’uns 10 anys. Tot i així, més de la meitat dels edificis d’Espanya tenen més de 40 anys. Són edificis que no s’ajusten a cap reglament sobre condicions tèrmiques i energètiques adequades per a l’habitabilitat i, per tant, no tenen un aillament tèrmic apropiat, fet que els converteix en autèntics ‘depredadors d’energia’.

 

Mitjançant la construcció d’edificis certificats sota l’estàndar Passivhaus s’aconsegueix reduir la demanda energètica fins a un 90% en comparació amb la mitjana del parc edificat actual i, en un rang del 70-80% sobre l’actual normativa de construcció (CTE), fet que es tradueix a la vgada en un important estalvi econòmic. Així, i només a la Comunitat de Madrid, podrien estalviar-se 700 milions d’euros si tots els seus habitatges estiguesin construïts (o rehabilitats) seguint l’estàndar de construcció Passivhaus.

Back To Top