skip to Main Content
L’arquitecte Tècnic A Través De Les Seves Intervencions Pot Millorar La Vida De Les Persones

L’arquitecte tècnic a través de les seves intervencions pot millorar la vida de les persones

El paper de l’habitatge ha cobrat encara més importància aquests darrers mesos. L’arquitecte tècnic juga un paper fonamental en la ingent tasca de construir o reformar els espais quotidians en què vivim. El seu treball va més enllà d’abordar els aspectes tècnics de les intervencions, ja que l’atenció també s’ha de posar en aquells aspectes més humans, estètics i creatius.
 
Durant aquesta crisi, els hàbits han canviat de manera que les necessitats o mancances en les llars han estat més visibles. I, per tant, han propiciat una interessant reflexió sobre els espais en què es desenvolupen les nostres vides. Tots, hem pres consciència de la importància de l’espai interior de les nostres cases. L’arquitectura, a través del treball dels arquitectes tècnics i altres professionals de sector, és la solució a totes aquestes demandes. És l’eina clau per millorar la vida de les persones, en relació amb els espais que habiten.
 
La crisi ha donat lloc a un nou panorama, ha obert una nova oportunitat. I és que una bona qualitat de vida passa per un bon espai en el qual desenvolupar les nostres vides. Unes vides en què, per exemple, ha pres gran importància el teletreball o practicar esport a casa. És per això que la flexibilitat i capacitat d’adaptació de la vivenda als nous usos, la correcta il·luminació, la ventilació natural, la incorporació de noves tecnologies digitals o la possibilitat d’habitar espais exteriors, com les terrasses o balcons, són elements a tenir en compte en les noves construccions o reformes. I és que la situació viscuda ha canviat el concepte de el disseny de l’habitatge.
 
És per això que l’arquitecte tècnic, com a professional de el sector de la construcció, té la capacitat de canviar l’entorn dels usuaris i els ciutadans. Qualsevol intervenció, per petita que sigui, incidirà de manera molt important en la societat. Els temps han canviat i oferir un disseny basat en satisfer les necessitats bàsiques dels seus habitants, ja no s’aplica. El que es busca és un major benestar de l’individu a través del disseny i l’arquitectura, dins d’un ambient més sociable i còmode. Creant espais analitzats prèviament des de la il·luminació, textures i colors. Espais que facin que el disseny interior sigui funcional amb l’edifici, generant diferents ambients en un sol lloc que satisfan les necessitats dels seus habitants.
 
A Espanya pots formar-te com a arquitecte tècnic en 23 universitats, a través dels següents graus: Grau en Arquitectura Tècnica, Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació, Grau en Ciència i Tecnologia de l’Edificació, Grau en Enginyeria d’Edificació i Grau en Edificació. Estudis que et preparen per a una professió de present amb gran projecció de futur, sustentada en tres pilars fonamentals: tecnologia, rehabilitació i sostenibilitat.

Back To Top