skip to Main Content
La Crisi Pel Coronavirus Canviarà El Concepte Del Disseny De L’habitatge

La crisi pel coronavirus canviarà el concepte del disseny de l’habitatge

Els canvis generen necessitat d’adaptació. La figura de l’Arquitecte Tècnic serà clau en la “nova normalitat”, doncs tindrà un paper fonamental en fer de les ciutats espais més habitables i saludables. En aquest context, l’elecció dels materials tant per a les vivendes de nova construcció, com per a les intervencions de rehabilitació i posterior manteniment serà molt important. I es que els materials incideixen de manera directa en la salut dels seus ocupants. Construir edificis més saludables i sostenibles o rehabilitar-los per a que ho siguin, ha anat agafant força els darrers anys. Ara, però, seguir els criteris establerts a la Guia Edificios y salud. 7 Llaves para un edificio saludable promoguda pel Consejo General de la Arquitectura Técnica de España, serà indispensable.
 
El disseny de les noves vivendes o la rehabilitació de les existents, contemplarà espais més oberts i flexibles. Flexibles en el sentit de poder-se reconvertir fàcilment, per exemple, en un espai tranquil i saludable on teletreballar. Tanmateix, també es donarà un major protagonisme a la llum natural, a través de grans finestrals amb protecció solar o a través de la recuperació de les terrases obertes i balcons. Espais que havien perdut protagonisme per guanyar uns pocs metres a les habitacions. I que el confinament ens ha fet ser conscients de que un balcó, una terrassa o un pati, donen molta vida. Per això, els promotors buscaran donar el màxim espai exterior privat a les noves vivendes.
 
També es repensaran els espais públics dels edificis, com els terrats, molt desaprofitats fins el moment. I es que durant aquests dies, quants de nosaltres no hem vist als nostres veïns pujar-hi per fer esport o prendre el sol? Els terrats començaran a pensar-se com una zona de relació, espais per fer esport o inclús llocs on establir horts urbans. I es que acostuma a ser la zona de l’edifici més espaiosa, perfecta per fer exercici, prendre el sol o inclús fer una petita barbacoa. O altres espais, com les entrades als edificis també tindran els seus canvis. Donada la transformació digital i l’auge dels negocis online, els experts parlen de la desaparició de les bústies convencionals, per donar pas a taquilles on rebre les comandes. Els ascensors també es tornaran més tecnològics, fins hi tot s’està parlant de reconeixement facial o de botons contactless.
 
Sens dubte, la crisi pel coronavirus canviarà el concepte del disseny de la vivenda. Però també canviarà la forma de treballar del sector. La pròxima revolució constructiva ja està aquí. T’agradaria formar-ne part? Forma’t com Arquitecte Tècnic! A Espanya hi ha 23 universitats que et prepararan per aquesta professió tan dinàmica i en constant evolució seguint, d’una banda les novetats tecnològiques i de l’altra, adaptant-se als canvis i situacions com la que hem viscut.

Back To Top