skip to Main Content
Els Guanyadors Dels I Premios Nacionales De Edificación

Els guanyadors dels I Premios Nacionales de Edificación

La Fundación Santa María Albarracín, l’Arquitecte Tècnic murcià i professor universitari Antonio Garrido i l’artista César Manrique, a títol pòstum, han estat els guanyadors dels I Premios Nacionales de Edificación després de la deliberació dels membres del Jurat el passat 4 d’octubre.

 

La Fundación Santa María Albarracín va ser reconeguda, segons el jurat, “pels bons resultats dels treballs abordats i els recursos materials empleats, que han permès desenvolupar amb continuïtat nombrosos projectes i intervencions a immobles edificats al llarg dels seus 23 anys de trajectòria”.

 

En el cas d’Antonio Garrido, es van destacar els seus mèrits durant una carrera de més de 45 anys: la seva labor com a docent compaginada amb la gestió directiva al màxim nivell a la Universitat Politècnica de Cartagena, els seus estudis de Doctorat, l’elaboració de Plans d’Estudis d’Enginyeria, d’Edificació i la iniciativa amb èxit de la Defensa Jurídica de la titulació a la seva Universitat. També es va valorar la seva labor investigadora.

 

Finalment, César Manrique, pintor, artista i escultor de Lanzarote, també es va alçar amb aquest guardó a títol pòstum en el centenari del seu naixement (1919), per “el seu compromís amb el patrimoni natural i cultural insular, integrant els edificis en el paisatge, pel respecte a la naturalesa i la recerca de l’harmonia entre l’interiorisme i els espais creatius exteriors plantejant una important obra d’art públic i paisatgisme que combina tradició i modernitat”.

 

Membres del Jurat

  • Francisco J. Martín Ramiro, director d’Arquitectura, Vivienda y Suelo en representación del Ministerio de Fomento

  • Iñaki Pérez Pérez, Secretari General del CGATE

  • Jesús Manuel González, president de PREMAAT

  • Jesús Mari Sos, president de MUSAAT

  • Juan Manuel Santiago, president de la CODATIE

  • Rafael Luna, president del Colegio Oficial de Aparejadores y Arquitectos Técnicos de Huelva

  • Ignacio de Juan, president del Consejo Gallego de Colegios de Aparejadores, Arquitectos Técnicos e Ingenieros de Edificación

Els I Premios Nacionales de Edificación, patrocinats per PREMAAT, MUSAAT i Sorigué, es lliuraran el pròxim 14 de novembre durant la gala que se celebrarà a l’Auditori Rafael del Pino a Madrid.

Back To Top