skip to Main Content
El Wanda Metropolitano, Un Exemple De Tecnologia Aplicada A La Construcció

El Wanda Metropolitano, un exemple de tecnologia aplicada a la construcció

El nou estadi de l’Atlètic de Madrid, el Wanda Metropolitano és el resultat de la transformació realitzada per Cruz i Ortiz Arquitectes de l’estadi de la Peineta, a Madrid. El coliseu destaca per la seva grandària i per integrar perfectament les noves tecnologies en l’edificació

L’arquitecte tècnic és el que millor coneix les necessitats de cada edificació. En aquest cas en concret, es necessitava que l’estadi de la Peineta, amb capacitat per 19.000 persones es convertís en un conjunt monumental capaç d’albergar esdeveniments internacionals. L’objectiu de la intervenció era doble, d’una banda, no perdre la imatge de l’anterior gradería, i per un altre, que l’ampliació interpretés i aprofités l’antic projecte.

En el disseny de l’estadi ha estat prioritari que l’espectador tingués una visibilitat òptima del terreny de joc. Precisament, un dels elements més destacats de la construcció és la integració de la tecnologia LED. Es tracta del primer estadi del món en la qual 336 projectors i 16 milions de bombetes il·luminen el terreny de joc amb aquesta tecnologia.

La rehabilitació i adaptació dels nous requeriments arquitectònics i estructurals ha precisat també la incorporació de noves fonamentacions a l’àrea interior de l’edifici i el reforç d’algunes ja existents. Així doncs, ara l’estadi acull a 68.000 espectadors, el 96% d’ells a coberta.

L’estadi inclou també un complex sistema de càmeres i un sistema 360º que permet veure les repeticions d’una jugada des de tots els punts de vista. La connexió a Internet està plantejada perquè els espectadors accedeixin a informació del partit en temps real.

L’estadi Wanda Metropolitano és només un exemple d’una construcció que utilitza les noves tecnologies. Tot el control i seguiment de la construcció es va realitzar mitjançant el BIM (Building Information Modelling), que permet visualitzar en directe el procés de construcció perquè els diferents autors que intervenen puguin tenir una informació actualitzada i completa.

Autor de la foto: Construcció i Cruz i Ortiz Arquitectes

Back To Top