skip to Main Content

FAQS

Aparellador, Arquitecte Tècnic o Enginyer de l’Edificació?

Malgrat el ball de noms, els tres realitzen les mateixes funcions. S’empra indistintament una denominació o una altra per referir-se a una mateixa professió, Arquitecte Tècnic, segons la Ley de Ordenación de la Edificación.

La principal diferència per utilitzar un nom o un altre està en quina carrera va cursar i quan van finalitzar els seus estudis. Així doncs trobem tres generacions diferents, l’aparellador, el pla del qual d’estudis ha desaparegut, l’arquitecte tècnic i l’enginyer de l’edificació. Aquesta última denominació es va crear amb la intenció d’adaptar-se a l’espai europeu, encara que recentment s’ha tornat a canviar a arquitecte tècnic.

Malgrat això hi ha universitats que encara segueixen mantenint el nom de Grau en Enginyeria d’Edificació, sense que això tingui cap repercussió negativa sobre els graduats.

Per què estudiar el Grau?

Perquè obtindràs una formació universitària de qualitat i amb moltes especialitzacions enfocada a l’àmbit de l’arquitectura, l’urbanisme, l’edificació i la construcció. Et formaràs en una professió versàtil i dinàmica, arribant a poder desenvolupar mil professions dins de la professió. Aprendràs les noves tecnologies aplicades a la construcció per encarar millor els reptes de futur; treballaràs en un sector clau per a l’economia i amb prestigi internacional. Contribuiràs a reduir la petjada energètica gràcies a la rehabilitació d’edificis antics.

Tot això et permetrà optar a un ampli ventall de sortides professionals.

Quina especialitat de Batxillerat és la millor per estudiar aquest Grau?

El millor batxillerat és el científic o tecnològic.

En quins camps podré especialitzar-me una vegada finalitzats aquests estudis?

L’arquitectura, l’urbanisme, l’edificació i la construcció són els principals camps de la professió de l’arquitecte tècnic, dels quals, es deriven un ampli ventall de sortides professionals. Entre les quals destaquem: adreça d’execució d’obres, economistes de la construcció; coordinadors de seguretat i salut, project managers, caps d’obra, tècnics de rehabilitació i intervenció d’edificis, consultors d’estructures, especialistes en disseny, gestors urbanístics, docents i investigadors, entre moltes altres.

On puc estudiar el Grau?

En 23 universitats repartides per tota la geografia espanyola. Podeu consultar-les totes al nostre mapa interactiu.

Quins són les sortides professionals dels estudis?

Les principals sortides de la professió d’arquitecte tècnic són:

  • Dirigir el procés constructiu en obres d’edificació de nova construcció, de rehabilitació i/o restauració, fins i tot enderroc d’edificis: fent de cap d’obra, director d’execució d’obres, assistència tècnica, adreça tècnica i de producció.
  • Control de qualitat de materials i sistemes constructius, fent diagnosis i assajos de laboratori, disseny de solucions constructives, productes i innovació tecnològica a la construcció.
  • Gestió i management del procés immobiliari i d’edificació com Construction manager, coordinador d’obres, Project manager o delegat de promotora immobiliària.
  • Gestió de l’explotació i el manteniment d’edificis: Property manager, Asset manager, Facility manager, logística i serveis generals en empreses.
  • Gestió econòmica a la construcció: Estudis de viabilitat immobiliària, estimació de costos, mesuraments i pressupostos, gestió i control de costos, Risk management, Quantity surveyor.
  • Consultoria Tècnica a l’edificació: Taxacions, valoracions immobiliàries, peritatges judicials i d’assegurances, Tècnic de capçalera d’edificis per manteniment, diagnosi, reparacions i reformes d’edificis, habitatges i locals.
Back To Top