skip to Main Content
El Confinament Ha Posat En Evidència La Necessitat De Millorar I Corregir Els Habitatges

El confinament ha posat en evidència la necessitat de millorar i corregir els habitatges

El confinament ens ha obligat a passar més hores a casa que mai, fent evident diferents necessitats, no només en els habitatges més antics, sinó també en els acabats de construir. I és que molts d’ells no tenen llum natural, una ventilació adequada, espais flexibles o terrasses. Elements molt valorats en aquests dies, que han condicionat indubtablement la qualitat de l’ambient interior en les nostres cases i que segur faran replantejar a més d’un l’elecció del proper habitatge de lloguer o compra, ja que està clar que, quan aquesta crisi acabi, valorarem molt més la configuració de les nostres cases. Així mateix, també hi haurà els que repensaran els seus habitatges, ja que a vegades no és una qüestió de recursos, sinó de disseny.

 

L’habitatge del demà haurà de comptar amb una distribució més flexible, amb espais diàfans, polivalents i integrats. I ser fàcil d’adaptar a noves funcions, com per exemple, com hem vist en aquests dies, en oficina improvisada. De fet, el teletreball ha tingut i està tenint la major oportunitat de la seva història, doncs encara que aquesta modalitat de treball ha viscut un increment notable en els últims anys, el confinament marcarà un punt d’inflexió. D’altra banda, també conduirà a nous replantejaments i a una inevitable evolució en el disseny d’espais d’oficina o espais alternatius per treballar com el coworking o el propi habitatge.

 

La situació ha obert un important debat en el que els professionals del sector coincideixen que és un bon moment per replantejar moltes coses i avançar-se a la norma. Sens dubte, cal millorar la relació entre els pisos i l’exterior, ja sigui amb balcons i terrasses o potenciant l’ús i grandària de les zones comunitàries, com la porteria, l’escala o el terrat. Així mateix, a nivell interior, s’ha vist que les cases que millor funcionen són les que compten amb diferents estances que poden acollir diferents usos. I és que tot això ha fet plausible que necessitem espais més indefinits, per adaptar-los a les necessitats de cada moment.

 

Sens dubte, la pandèmia ha posat en evidència que construir edificis saludables és totalment necessari, ja que no hi ha discussió respecte a la repercussió d’aquests en la nostra salut i benestar. Actualment, 2,3 milions d’habitatges han estat construïts seguint el Codi Tècnic de l’Edificació que va entrar en vigor el passat 2006 i que exigeix ​​una major qualitat constructiva. Pel que fa a la resta, la manca d’il·luminació, ventilació o accessibilitat són característiques bastant comunes. És per això que és molt probable que la situació estimuli noves normatives que millorin tant els espais privats com comuns. Així mateix, l’ús de materials i acabats antimicrobians, serà un altre dels recursos que està clar, més s’utilitzaran.

L’Arquitecte Tècnic, sens dubte, tindrà un paper protagonista en la gran revolució en el món de la construcció i l’edificació, davant la voluntat de millorar els espais tant privats com públics, des dels compartits per una mateixa comunitat als compartits per tota una ciutat. S’acosten canvis importants.

Back To Top