skip to Main Content
El BIM, Obligatori Als Concursos D’obra Civil I Edificació A Catalunya A Partir De Juny

El BIM, obligatori als concursos d’obra civil i edificació a Catalunya a partir de juny

L’ús de la metodologia Building Information Modeling (BIM) serà obligatori a partir del proper 11 de juny en tots els concursos d’obra civil i edificació de la Generalitat de Catalunya amb un import superior als 5,5 milions d’euros. Així ho ha anunciat el secretari general de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya Ferran Falcó durant l’acte inaugural de la cinquena edició de l’European BIM Summit a Barcelona, ​​una trobada organitzada pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, ​​BIM Academy i Building Smart Spain.

El Building Information Modeling (BIM) és un model de visualització i gestió de la informació que permet veure en tres dimensions tots els elements de l’edificació per poder registrar el cicle de vida del projecte i detectar errors que puguin aparèixer. A més, gràcies als treballs col·laboratius en el núvol, la comunicació entre els diferents actors que intervenen en el procés de l’edificació millora substancialment.

La Generalitat de Catalunya ha elaborat un Llibre Blanc del BIM amb l’objectiu de potenciar la implementació d’aquesta metodologia. El document preveu, entre d’altres mesures, la creació d’un portal a Internet que concentri totes les licitacions de la Generalitat en entorn BIM procedents de qualsevol dels seus departaments, així com incentivar la formació de tots els agents que participin en els concursos, especialment els proveïdors.

Les tecnologies com el BIM, que actualment són presents en una de cada dues licitacions públiques a Espanya, estan marcant i marcaran el futur de la professió.

Back To Top