skip to Main Content
Arquitectura Tècnica, Entre Les Carreres Amb Major Futur Als Rànquings

Arquitectura Tècnica, entre les carreres amb major futur als rànquings

Cada any el Departament de Treball dels Estats Units realitza un rànquing de carreres universitàries amb major futur laboral. Així doncs, anualment ofereix una llista d’un centenar de professions ordenades en funció de la demanda d’ocupació en els últims anys.
 

No és cap sorpresa la bona projecció de les carreres tecnològiques o de ciències de la salut. Enginyeria del Software, Odontologia, Infermeria, Medicina o Matemàtiques se situen a les primeres posicions d’aquest rànquing. Tot i això, cal assenyalar que dins del top-20 es consolida Arquitectura Tècnica en onzena posició.
 

És cert que les dades no se centren a Espanya, no obstant això, estem d’acord que els Estats Units marca una pauta que pot aplicar-se a països desenvolupats per la seva estabilitat econòmica.
 

La prova que les xifres estatunidenques són perfectament extrapolables al panorama espanyol és que al nostre país les disciplines STEM i les carreres relacionades amb les ciències de la salut també gaudeixen d’una gran previsió respecte a l’ocupació a curt termini.
 

Economia, Administració d’Empreses o Dret, que anteriorment havien liderat aquesta llista, descendeixen la seva posició encara que continuen comptant amb una bona taxa d’ocupabilitat. Contràriament, carreres com Història, Història de l’Art, Belles Arts o filologies continuen mantenint una ocupabilitat baixa.
 

Més enllà de les bones xifres, no es pot obviar que la vocació ha de ser un factor determinant en el moment de triar la carrera universitària que es vol cursar.
 

Si t’interessa el camp de l’edificació, el Grau d’Arquitectura Tècnica és la teva millor elecció. Podràs encaminar la teva vida professional al desenvolupament de diferents activitats: la direcció de l’execució material de l’obra, la seva organització i planificació, el control de qualitat, la prevenció i seguretat laboral, l’economia, i el control de costos i gestió, entre d’altres.

Back To Top